Welke lokale politici zijn echte democraten? | Meer Democratie

Welke lokale politici zijn echte democraten?

Waarschuwingsbericht

Zondag 14 oktober: lokale verkiezingen. Het zogeheten feest van de democratie.

Onze vraag: Hoe gaan de nieuwe gemeenteraadsleden de lokale democratie verbeteren? 

Daarom startte Meer Democratie een grootscheepse kandidatenbevraging. We vroegen alle gemeenteraadskandidaten om zich – indien gekozen – te engageren voor de realisering van drie concrete voorstellen voor echte burgerinspraak. Ook kunnen zij een eigen voorstel uploaden en beloven zich hiervoor in te zetten. De resultaten publiceren we via persberichten, sociale media, mailings aan onze 55.000 abonnees en uiteraard op deze site.

De tussenstand

U kunt hier bekijken welke kandidaten hebben meegedaan. U kunt ook de stand in uw eigen gemeente bekijken.

Moedig de kandidaten aan!

Als burger kunt u een belangrijke rol spelen. Roep de gemeenteraadsleden in uw gemeente op om mee te doen door hen met één druk op de knop een e-mail te sturen. Het is belangrijk dat politici van burgers horen dat meer democratie verwacht wordt!

Bent u gemeenteraadslid? 

Bent u verkozen gemeenteraadskandidaat? Laat zien dat u een democraat bent, wij helpen u daarbij graag. Kijk alvast ook naar onze tools die u daarbij kunnen helpen.

Indien u mee wilt doen, stuur ons dan een korte e-mail op info@meerdemocratie.be en wij sturen u de informatie spoedig toe. Voor meer informatie kunt u bellen met campagnemanager David Joëts op 0486 79 89 58.