Welke verkiezingskandidaten zijn echte democraten? | Meer Democratie

Welke verkiezingskandidaten zijn echte democraten?

Waarschuwingsbericht

Op zondag 14 oktober zijn de lokale verkiezingen in België. Het zogeheten feest van de democratie. Onze vraag is: wat gaan de nieuwe gemeenteraadsleden doen aan verbetering van de lokale democratie? 

Daarom heeft Meer Democratie een grootscheepse kandidatenbevraging gestart. We vragen alle gemeenteraadskandidaten om zich – indien gekozen – te engageren voor realisering van 3 concrete voorstellen voor echte burgerinspraak. Ook kunnen zij een eigen voorstel uploaden en beloven zich daarvoor in te zetten. De resultaten publiceren we via persberichten, sociale media, mailings aan onze 55.000 abonnees en uiteraard op deze site.

De tussenstand

U kunt hier bekijken welke kandidaten reeds hebben meegedaan. U kunt ook de stand in uw eigen gemeente bekijken.

Moedig de kandidaten aan!

Als burger kunt u een belangrijke rol spelen. Roep de kandidaten in uw gemeente op om mee te doen door hen met één druk op de knop een email te sturen. Het is belangrijk dat politici van burgers horen dat meer democratie gewenst wordt!

Bent u verkiezingskandidaat? 

Bent u gemeenteraadskandidaat bij de lokale verkiezingen van 14 oktober? Laat zien dat u een democraat bent en profileer uzelf positief door mee te doen aan onze kandidatenbevraging.

Indien u mee wilt doen en nog niet de link naar de kandidatenportal van ons heeft ontvangen, stuur ons dan een korte email op info@meerdemocratie.be en wij sturen u de informatie spoedig toe. Voor meer informatie kunt u bellen met campagnemanager David Joëts op 0486 79 89 58.