Logo

Beste ,

Beste democratiestrijder,

Het Wereldforum, 's werelds grootste bijeenkomst gewijd aan participatieve en directe democratie, vindt plaats in de prachtige stad Luzern Zwiterland, van 21 tot 25 september.

De Swiss Democracy Foundation, Democracy International en de stad Luzern slaan dit jaar de handen in elkaar en organiseren de Wereldconferentie.

Na twee jaar achter onze computerschermen te hebben gezeten komen we dit jaar samen voor de eerste keer sinds 2020. Deze Wereldconferentie wordt het 10de forum sinds 2008. Tijdens de conferentie zullen we de geschiedenis herdenken. Door terug te blikken naar de lange Zwitserse traditie van directe democratie en door te erkennen wat de afgelopen twee jaar verloren is gegaan.

Maar we gaan ook vooruit blikken naar innovaties, die instrumenten van directe en participatieve democratie combineren. Ook zullen we bespreken hoe wij jeugddemocratie en jongereninspraak kunnen versterken en bekijken we de digitale mogelijkheden en de grenzen van de democratie. En op de laatste dag van het Forum - 25 september - zullen we getuige zijn van directe democratie in actie, wanneer het hele land participeert.

Het Global Forum keert na 14 jaar terug naar de roots, Zwitserland, waar het allemaal begon met het Aarau Forum. Je kan de grootste bijeenkomst omtrent democratie ook online volgen via de Livestream.

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel gesprekken ten voordele van democratie in de ijskast terecht gekomen zijn. De tijd tikt, het is hoog tijd om samen te komen, samen te werken en deze gesprekken weer uit de ijskast te halen.

Kort samengevat zijn er twee grote doelstellingen. Veiligstellen van democratische verworvenheden in tijden van autocratische achteruitgang. En het hervormen van de democratie voor toekomstige generaties.

Volg hier de livestream van het Wereldforum over moderne directe democratie 2022 en ga met ons de strijd voor democratie aan.                     

Het is tijd om ons opnieuw in te zetten voor democratie!

Met democratische groet,

Fabrice Hamel, coördinator

 
 

 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be