Logo

Beste ,

Beste democratiestrijder,

Het is weer bijna zover!  Kerstmis en Nieuwjaar staan weer voor de deur.  Voor de meesten onder ons betekent dat lekker gezellig tijd doorbrengen met onze geliefden.  Het is een tijd van samenhorigheid, vrijgevigheid en vooral: liefde voor onze medemens.

De kerstgedachte koesteren van geven en dankbaarheid

De kerstperiode is ook het moment bij uitstek om ons van onze beste kant te laten zien.  Wil je deze Kerst ook graag je groot hart tonen?  Dat kan!

Draag jij ons land en zijn inwoners een warm hart toe?  Vind je het belangrijk dat we een mooie toekomst en een gezonde, sterke democratie creëren voor onze kinderen en kleinkinderen?

Dan is het nu je kans!  Enkele vrienden van Meer Democratie hebben de handen in elkaar geslagen en een fonds opgericht bij de Koning-Boudewijnstichting.

Doe een gift.  Jouw steun is welkom.

Het Fonds Vrienden van Meer Democratie kan je hulp en steun zeker gebruiken.  Het fonds is opgericht op initiatief van bevriende filantropen: Hans Balis, Ivar Hermans en Filip Callens.  Het doel?  Het bieden van financiële steun aan diverse projecten van de organisatie ‘Meer Democratie vzw’.

De ingezamelde giften worden gebruikt om een gezonde samenleving te creëren en een democratie vol betrokkenheid, transparantie en overleg.  Zo kunnen de nodige acties en projecten worden uitgevoerd voor een optimale werking van onze democratische bestuursstructuur.  De activiteiten die we opzetten hebben een positief effect op de toekomst van onze maatschappij.  Voor vele mensen wordt het meer en meer duidelijk dat het geleverde werk de sleutel is tot een eerlijke en menselijke samenleving.

Dankzij het ‘Fonds Vrienden van Meer Democratie’ bij de Koning-Boudewijnstichting kan jij ook jouw steentje bijdragen aan een vredige samenleving voor de huidige en toekomstige generaties. 

Meer Democratie vzw is politiek neutraal, onafhankelijk en ontvangt geen overheidssteun.  De organisatie kan enkel bestaan door een onbaatzuchtige inzet van haar vrijwilligers en dankzij jouw financiële steun.  Jouw gift betekent dus werkelijk een wereld van verschil!

Een groot of klein gebaar – Voor elke gift zijn we ontzettend dankbaar!
Oprechte dank!

Een bijdrage aan onze democratie

Met jouw bijdrage steun je de voornaamste activiteiten zoals het uitvoeren van democratische gerelateerd onderzoek, enquêtes, polls, petities, expertisecentrum, …

  • Het verspreiden van kennis over democratie en het uitgeven van publicaties
  • Het uitvoeren van campagnes, projecten, acties en petities voor concrete verbeteringen
  • Samenwerken met universiteiten, denktanks en gelijkaardige initiatieven
  • Het organiseren van bijeenkomsten, congressen en webinars
  • Het actualiseren van de website.
  • Het versterken van de moderatie van www.petitie.be .  Zo kan elke burger een initiatief starten en mee helpen aan onze samenleving.
  • Het organiseren van een voorbeeldig referendum om de betrokkenheid van de burgers te vergroten

Hoe kan je jouw steentje bijdragen?

Je kan de projecten steunen door een donatie over te maken aan het fonds.  Dit kan je doen op 3 manieren:

Via een overschrijving

Jouw gift is van harte welkom op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 van de Koning-Boudewijnstichting.  Gebruik hiervoor de gestructureerde mededeling: +++ 623/3704/20073 +++

Via een online applicatie: https://donate.kbs-frb.be/actions/FFO-MeerDemocratie?lang=nl_NL

Via je desktop kan je hier snel en gemakkelijk een online betaling uitvoeren.

Via onderstaande QR-code

Doneer je liever snel via je je mobiel apparaat?  Dat kan!  Scan hiervoor onderstaande QR-code.  Je komt rechtstreeks terecht op de betaalpagina van de Koning-Boudewijnstichting.

Kies je liever voor een maandelijkse bijdrage?

Wil je graag bijdragen aan een duurzame werking op lange termijn?  Via een maandelijkse storting van een bedrag naar keuze zorg je ervoor dat we financieel onafhankelijk kunnen werken.  Je kan je maandelijkse gift op elk moment wijzigen of stopzetten. Via de Koning-Boudewijnstichting kan je zelf hier een doorlopende opdracht aanmaken.

Jouw gift fiscaal aftrekken?

Doneer je minstens 40 euro?  Dan ontvang je een fiscaal attest en geniet je van een belastingvermindering van 45% op je werkelijk gestorte bedrag.  (art. 145/3.3 WIB)

Hoe meer vrienden, hoe meer vreugd

Wij, Hans Balis, Ivar Hermans en Filip Callens, vrienden van Meer Democratie, zien ook jou graag als donateur bij ons aansluiten om samen onze democratie te versterken!  Doe jij ook een bijdrage?

We wensen je alvast het allerbeste toe voor een gezond en sprankelend 2023!
Fijne feestdagen.  Maak er een mooi jaar van!

En vooral …  Van harte dank en met democratische groet,

               Hans Balis, Ivar Hermans en Filip Callens

 
 

 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be