Logo

Beste ,

Beste democratiestrijder,

Dat het niet de goede kant op gaat met onze democratie is duidelijk!

Als je ons al een tijdje volgt dan weet je dat wij zeer enthousiast zijn over Directe democratie en wij zien Zwitserland hierin als een rolmodel. Na tal van theoretische uiteenzettingen vonden we dat het hoogtijd is voor getuigenissen uit het praktijkveld.

Wil jij ook graag getuigenissen horen vanuit de praktijk? Schrijf je dan nu in voor het webinar 'Is zwitserland wel een democratisch paradijs?'.

Uit onderzoek van "La Libre" dd. december 2022 bleek dat maar liefst 20% van de belgische bevolking niet meer in democratie gelooft. En uit een ander onderzoek bleek dat de directe democratie door de Zwitsers zeer gewaardeerd wordt. De oorzaak van deze tegengestelde bevindingen ontstaat doordat de bevolking zich uitspreekt over totaal verschillende soorten democratieën.

Vandaar dat wij ons dagelijks zo hard inzetten om een duidelijk beeld te scheppen en het onderscheid duidelijk te krijgen tussen de representatieve democratie en de directe democratie!

Directe democratie moet er dringend komen, dat vinden wij !

Dit betekent niet dat we Zwitserland moeten idealiseren of dat we moeten aannemen dat alles volledig perfect verloopt of dat er geen gaten zijn in het Zwitsers systeem. Maar wij zien het wel als het beste voorbeeld dat we in Europa kunnen aanschouwen op gebied van directe democratie.

Maar je moet ons woord niet als waarheid aannemen ...

In ons volgend webinar is Willy Adriaens onze gastspreker. Willy heeft in Zwitserland gewoond en hij zal op een zeer praktische manier zijn ervaringen kunnen delen en de verschillen tussen België en Zwitserland kunnen toelichten. 

Wil je meer weten? schrijf je dan nu in op ons Webinar van woensdag 12 april: we starten stipt om 19u30.

De burger is het centrum van de democratie!

Met democratische groet,

Fabrice Hamel, coördinator

 
 

 

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Ondernemingsnr.: 0456119338

IBAN: BE23 5230 8007 5191


facebooktwitter

Tip: voeg ons adres welkom@meerdemocratie.be toe aan uw adressenboek in uw emailprogramma. Dan belanden onze emails niet in uw spambox.

Klik hier om u af te melden van alle nieuwsbrieven

U kunt zich ook uitschrijven via een mailtje naar welkom@meerdemocratie.be