1 februari a.s.: Webinar ‘Referenda moeten bindend zijn’; met o.a. Peter Reekmans, initiatiefnemer burgemeestersverzet tegen gedwongen fusies

Directe democratie moet er dringend komen. Dat vindt burgemeester Reekmans van Glabbeek ook, daarom dat we hem uitnodigen op ons webinar van woensdag 1 februari 19u30.

Immers, nu zijn het de fusies van de gemeenten waar burgers niet kunnen over beslissen. Centralisatie is een democratisch tegendraadse tendens. En morgen is het weer wat anders, burgers lopen de feiten achterna, dat moet veranderen!

Burgemeester Reekmans is initiatiefnemer van burgemeestersverzet tegen gedwongen fusies. Hier is de link naar het artikel op onze website.

In dit webinar gaan we het hebben over de dringende noodzaak dat volksraadplegingen bindend moeten zijn en dus echte referenda worden.

We illustreren dit ook met de initiatiefnemers van de huidige lopende volksraadplegingen rond de fusies.

Zo geeft Marc Vandaele, initiatiefnemer van de volksraadpleging in Ruiselede, ons een update van de gebeurtenissen sinds 27/11, toen 91,44 % van de deelnemers aan de volksraadpleging in Ruiselede zich uitspraken tegen de fusie met Wingene en het gemeentebestuur verkoos om deze uitslag te negeren.

Zo gaan we na hoe we directe democratie kunnen bereiken.

Schrijf je in voor het gratis webinar

privacybeleid http://www.meerdemocratie.be/privacy-verklaring-meer-democratie
01-02-2023

Contact

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
B-3010 Kessel-lo
Ondernemingsnr. 0456.119.338

welkom@meerdemocratie.be
+32 456 37 23 82 (Brigitte George)

Bankrekening

IBAN: BE23 5230 8007 5191
BIC: TRIOBEBB

Privacybeleid en voorwaarden