Over ons | Meer Democratie

Over ons

Date & Time: 
05-03-2015

Meer Democratie is een nieuwe beweging die alle burgers meer zeggenschap wil geven in de politiek en de maatschappij. Wij willen een bloeiende democratie 3.0 in Vlaanderen, België en Europa: government of the people, by the people and for the people. Want echte democratie is productiever, eerlijker, rechtvaardiger en gewoon leuker!

Onze doelen

Wij willen meer mogelijkheden voor bindende referenda op burgerinitiatief, direct gekozen bestuurders, een eerlijker en burgervriendelijker kiesstelsel , een einde aan de fractiediscipline en de baantjescarrousel in het openbaar bestuur. Meer mogelijkheden voor petities en burgerinitiatieven, spreekrecht in het parlement, meer experimenteerruimte, e-democracy 3.0, meer informatierechten voor burgers, fundamentele hervorming van de EU. We willen de greep van de particratie terugdringen. Lees hier meer over de 10 belangrijkste doelen van Meer Democratie.

Wat we doen

We voeren campagnes en acties om daadwerkelijke verandering te bereiken. We fungeren als expertisecentrum voor democratische vernieuwing. We geven publicaties uit en organiseren evenementen. En als service voor actieve burgers runnen we Petitie.be, waarop iedereen gratis een professionele petitie kan lanceren.

De mensen achter Meer Democratie

De dagelijkse medewerkers van Meer Democratie zijn Bert Penninckx (algemeen manager), David Joëts (campagnemanager), Yves Bruggeman (beheerder my-vote.be) en Koen Vanderhoeven (ICT). Lees hier meer over hen. Het bestuur wordt naast Bert Penninckx gevormd door Guide de Bruyker, Eric Van de Putte en Marc Vanwelk. Daarnaast zijn tientallen vrijwilligers actief bij Meer Democratie.

Doe met ons mee!