Help ons politici aan hun woord te houden | Meer Democratie

Help ons politici aan hun woord te houden

Date & Time: 
13-11-2018

Onze kandidatenbevraging naar aanleiding van de lokale verkiezingen werd een knaller. Maar liefst ruim 5.432 gemeenteraadskandidaten uit 180 Vlaamse gemeenten beloofden werk te maken van onze plannen voor méér burgerdemocratie in de gemeenten!

Het is cruciaal dat wij de verkozenen nu aan hun woord houden. De komende tijd houden we intensief contact met de meer dan 400 verkozenen, we lobbyen, houden de druk op de ketel en bieden hen ook praktische hulp bij de realisering van hun voornemens, zoals het aanleveren van kant-en-klare modelverordeningen en ondersteuning bij onze inspraak-tools petitie.be en my-vote.be.

Wilt u ons hierin steunen? Het opvolgen van de verkozenen in zoveel gemeenten is immers geen kleine operatie voor een vrijwilligersvereniging. En we moeten hierbij een lange adem hebben, want vernieuwingen rond inspraak en participatie doorvoeren kost tijd. We willen hiervoor een vaste medewerker in dienstverband. De kosten daarvoor zijn begroot op 20.000 €, maar tegelijk ook een zinvolle investering voor de lokale democratie.

Helpt u ons deze belangrijke doelstelling te halen? Steun hier onze campagne met een bedrag naar keuze.