Global Forum 2024 @Boekarest Roemenië

Geschreven door Fabrice Hamel op 30-05-2024
Global Forum Democracy International Meer Democratie België
Boekarest werd van 15-18 mei het wereldwijde knooppunt van democratische innovatie. Dit internationale evenement bracht experts, activisten en beleidsmakers samen om de toekomst van directe democratie te bespreken. Onze ervaringen en de hoogtepunten van dit baanbrekende evenement staken we in een flitsende vlog.

 

Het Global Forum for Modern Direct Democracy: Een Inspirerende Week voor Meer Democratie vzw!

Vorige week was het team van Meer Democratie vzw aanwezig op het 'Global Forum for Modern Direct Democracy'! Dit evenement, georganiseerd door Democracy International en gehost door Europuls te Boekarest Roemenië - het Europees Expertise Centrum, trok meer dan 300 deelnemers van over de hele wereld. Het thema "vertrouwen" stond centraal, met bijzondere aandacht voor de cruciale rol van jongeren in het bevorderen en ondersteunen van directe democratie.

Vertrouwen en jongeren in directe democratie
Het forum bood een platform voor diepgaande discussies over verkiezingen en burgerparticipatie, waarbij de nadruk lag op de verkiezingen van 2024 – het grootste verkiezingsjaar ooit. Vertrouwen, als essentieel element van een gezonde democratie, werd uitgebreid besproken. Vooral de rol van jongeren werd benadrukt; zij vormen immers de toekomst en hun betrokkenheid is onmisbaar voor het versterken van directe democratische processen.

Waardevolle inzichten en nieuwe energie
Onze deelname aan het forum gaf ons waardevolle inzichten in de nieuwste democratische ontwikkelingen en inspireerde ons met nieuwe energie om verder te strijden voor onze missie: 'échte' directe democratie. We namen deel aan verschillende inspirerende lezingen en workshops en hadden de kans om te praten met gelijkgezinde organisaties en grassrootsbewegingen. Deze uitwisselingen hebben onze visie op een democratischer België verder verrijkt en onze vastberadenheid versterkt.

Inspiratie uit lezingen en workshops
Het hoogtepunt van de week was de diversiteit aan sessies die we bijwoonden. Van praktijkvoorbeelden van burgerparticipatie tot innovatieve methoden voor het verbeteren van verkiezingsprocessen, elke lezing bood nieuwe perspectieven en praktische tools. De interactieve workshops boden ons de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en concrete plannen te maken voor toekomstige projecten.

Samenwerken voor een democratische toekomst

Het was een boeiende en leerzame week die ons nog meer motiveert om ons in te zetten voor een democratischere samenleving.

We hebben veel gefilmd en diverse interviews afgenomen, die we binnenkort zullen posten op ons YouTube-kanaal @MeerDemocratieB. Blijf ons volgen voor updates en inspirerende gesprekken met de mensen die we hebben ontmoet!

Voor meer informatie over het forum, bezoek: Globalforum2024
Bekijk de live stream hier: www.democracy.community/2024-global-forum-live-stream
Blijf op de hoogte van onze nieuwste initiatieven en evenementen door ons te volgen op onze sociale mediakanalen en abonneer je op ons YouTube-kanaal @MeerDemocratieB

Samen bouwen we aan een wereld met 'échte' directe democratie!

 

Contact

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
B-3010 Kessel-lo
Ondernemingsnr. 0456.119.338

welkom@meerdemocratie.be
+32 456 37 23 82 (Brigitte George)

Bankrekening

IBAN: BE23 5230 8007 5191
BIC: TRIOBEBB

Privacybeleid en voorwaarden