Komen onze grondrechten nog wel terug? | Meer Democratie

Komen onze grondrechten nog wel terug?

 Registration is closed for this event
Webinar met politicoloog en historicus Thijs Vos.

Beste democraat,

In het webinar van 15 maart 19u30 bespreekt Thijs Vos met ons in hoeverre democratische grondrechten nog terug te krijgen zijn. Schrijf je hier in.

Meer en meer mensen beginnen de bezorgdheid te delen over de democratische kaalslag die de Coronamaatregelen aanrichten. Grondrechten even on hold zetten kan bij een crisis als noodmaatregel soms verantwoord zijn, maar we dienen met zijn allen bijzonder alert te zijn voor het verontrustende neveneffect daarvan: de rechtsstaat wordt sluipenderwijs maar gestadig onderuit gehaald. En vooral: de weg terug blijkt niet zo evident.

De Nederlandse politicoloog en historicus Thijs Vos neemt deel aan het onderzoeksproject Exceptius van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit onderzoekt in een groot aantal Europese landen de effecten van de noodwetbesluitvorming op de democratische rechtsstaat. Meer bepaald vergelijkt het België, Nederland en Frankrijk met elkaar, onder andere met betrekking tot de stappen die deze landen deden om de negatieve uitwerking van de maatregelen op de democratie en het maatschappelijke leven te beperken. Het onderzoek loopt nog; midden maart worden de resultaten gepubliceerd en België wordt een van de eerste landen om die te zien te krijgen.

In dit webinar van maandag 15 maart 19u30 krijgen wij nu al een belangrijke inkijk van de bevindingen die dit onderzoeksproject opleverde.
Thijs Vos is, naast co-onderzoeker bij het project Exceptius, duo-raadslid voor de lokale Partij Sleutelstad in zijn woonplaats Leiden (waarvan we ook al Maarten Kersten te gast hadden). Hij is betrokken bij onze zustervereniging Meer Democratie NL.

Uw welkomstteam Guido, Marc, Mariame, Bert, Eric, Dirk, Marie-Claire.

When
maart 15th, 2021 7:30 PM   through   9:30 PM
Location
Online
Belgium

Help spread the word

Please help us and let your friends, colleagues and followers know about our page: Komen onze grondrechten nog wel terug?


You can also share the below link in an email or on your website.
https://meerdemocratie.be/civicrm/event/info?id=10&reset=1