Meer Democratie |

Meer Democratie VZW is een beweging die de burgers meer zeggenschap wil geven in politiek en samenleving. Wij voeren actie voor de invoering van bindende referenda en volksinitiatieven, direct gekozen bestuurders, een eerlijker kiesstelsel en nog zo veel meer. Doe met ons mee!

Privacybeleid

Ontvang email updates

Mis deze geplande events niet.

Begindatum Titel Samenvatting Locatie Registreer nu Beschikbare plaatsen
za 16 okt, 2021, 17:00 Hoe werkzaam is directe democratie?

Causerie - Praatcafé: Eric Van de Putte gaat in gesprek met Guido De Bruyker over onze Belgische/Vlaamse politiek.

Beer Corner 54
ma 18 okt, 2021, 19:30 Hoe democratisch is de Europese Unie?

In dit webinar bekijkt Hendrik Vos hoe Europese beslissingen tot stand komen en staat hij stil bij het democratische gehalte ervan. Wat loopt er beter dan gedacht? Waar zitten de problemen en de uitdagingen? Uiteraard is er ruimte voor interactie met het publiek.

Online 77

Campagnes

Wij zijn Meer Democratie

Nieuws

Meer Democratie op Twitter

@MeerDemocratieB
https://bit.ly/3fT1Gq9
Het recht om verantwoordelijk te zijn, ook in tijden van crisis. Tijdens de coronacrisis is inspraak in het crisisbeleid ver te zoeken. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden voor inspraak van burgers, zeker op lokaal en stedelijk vlak.

@MeerDemocratieB
https://bit.ly/2Y1te6n
In Schotland wordt de roep om een nieuw referendum voor onafhankelijkheid luider.
Een meerderheid van de Schotten zijn fel tegenstander van het vertrek uit de Europese Unie. In 2014 stemde 55 procent van de Schotse kiezers tegen onafhankelijkheid.

@MeerDemocratieB
https://bit.ly/2PRnzeP
Het bizarre clubje van de coronarebellen
“Wat de demonstranten tegen coronamaatregelen bindt? Een diep gevoel van politiek wantrouwen. Dat sentiment mogen we niet negeren want het groeit met elke crisis.” schrijft Caroline de Gruyter in De Standaard.