Mortsel Leeft! start burgerbevraging via elektronische identiteitskaart | Meer Democratie

Mortsel Leeft! start burgerbevraging via elektronische identiteitskaart

Date & Time: 
04-10-2018

De onafhankelijke oppositiepartij Mortsel Leeft! lanceert deze week de allereerste burgerbevraging die gebruikmaakt van de eID of elektronische identiteitskaart.

Met behulp van dat systeem kunnen alle volwassen Mortselaars hun stem één keer uitbrengen. De eerste bevraging van Mortsel Leeft! gaat over de toekomst van het gebied waar Agfa-Gevaert zich bevindt. “Die site komt op termijn vrij en wij willen weten hoe de Mortselaar die ruimte ingevuld wil zien”, verduidelijkt voorzitter Rudy Ceulemans. “De bevraging biedt een waaier aan keuzes, van industrie tot wonen, kantoor, hoog- of laagbouw en groengebied. Elke deelnemer antwoordt op elke vraag met een eenvoudige ja of nee.”

Mensen die willen deelnemen aan de bevraging maar niet over een computer of eID-reader beschikken, kunnen zich melden in de pop-upshop van Mortsel Leeft! om daar hun voorkeuren in te geven. “Mortsel Leeft! wil hiermee de burgerparticipatie die velen progageren eindelijk in de praktijk brengen”, benadrukt Ceulemans.

”Dit platform my-vote.be zal er ook na de verkiezingen voor zorgen dat de Mortselaar meer betrokken wordt bij de belangrijke beslissingen in zijn stad.”
 

Tot 10 oktober

De bevraging loopt nog tot woensdagavond 10 oktober. De resultaten worden dan ook bekendgemaakt. De pop-upshop van de partij bevindt zich in de Statielei 6 en is geopend op woensdag van 9 tot 12 uur en op zaterdag van 11 tot 17 uur.

Bron: Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen