Uitnodiging receptie Meer Democratie op 23/2 om 13.30u in Gent | Meer Democratie

Uitnodiging receptie Meer Democratie op 23/2 om 13.30u in Gent

Date & Time: 
07-02-2019

Beste,

Laat ons samen het glas te heffen op het nieuwe jaar!

We slaan een korte terugblik op het succesvolle 2018, het jaar waarin onze kandidatenbevraging naar aanloop van de lokale verkiezingen ons heel wat zweet, bloed en tranen heeft gekost. Maar het loont! 5435 kandidaten engageerden zich om – eenmaal verkozen – werk te maken van democratische vernieuwing in hun gemeente. 587 kandidaten oefenen nu effectief een mandaat uit, waarvan 37 in de hoedanigheid van schepen. Momenteel contacteert Meer Democratie hen met het verzoek de daad bij het woord te willen voegen.

In 2019 lanceert Meer Democratie 3 gelijksoortige campagnes: een regionale, een federale én een Europese pledge (in samenwerking met onze partnerorganisatie Democracy International). Wij vertellen u er graag meer over.

Ook onze instrumenten (www.petitie.be en www.my-vote.be) die wij gratis aan de burgers aanbieden, zijn gericht op een democratische lente.

Verder belooft voorzitter Bert Penninckx ons al zijn ervaringen en inzichten te verwerken in een speech met als thema 'How to Change the System? Hoe kunnen burgers samenwerken om - daadwerkelijk - tot verandering te komen?' Natuurlijk zijn burgers de huidige politiek grondig zat, maar hoe geraken zij ook werkelijk uit het particratische moeras?

Aanvullend vertellen Guido, Eric, Yves en David (van het Meer Democratie-team) u graag wat meer over onze objectieven, strategie, campagnes en instrumenten. Daarna komen nog een vijftal burgers hun ideeën en projecten toelichten, gevolgd door een gemodereerd groepsgesprek.

U hoort dit alles op 23 februari om 13.30 uur in het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te Gent (op anderhalve km van station Gent Sint-Pieters).

Na de speech kunt u onder gelijkgestemden nagenieten met een borrel en een hapje.
Liever geen voedselverspilling, dus vooraf graag een seintje op info@meerdemocratie.be.

Iedereen met een hart voor democratie is welkom.
Neem gerust geïnteresseerde mensen mee.
Hartelijk dank om deze uitnodiging te delen met uw kennissenkring. 

PS Natuurlijk bedanken we graag alle mensen die (diep) in hun buidel hebben getast. Zonder gulle gift was dit alles niet mogelijk.
Wij hebben voor hen een welkomstgeschenk voorzien.

Tot snel!

Meer Democratie vzw