Werkloosheid in Zwitserland fenomenaal laag

Directe democratie is werkelijk een sociaal kapitaal vormende kracht. Het Bindend Referendum Op Volksinitiatief  zal niet alleen het politieke systeem democratiseren maar ook de cultuur, in zijn brede betekenis, rijker maken én ook de economie efficiënter. En dit alleen maar als de mensen het willen.
WorkForAll toont hier aan hoe dankzij het direct-democratisch systeem en met een minimum aan wetten toch economische prestaties worden getoond waarvan onze economen alleen maar likkebaardend kunnen dromen.

Erik Verhulst: 'We hebben recentelijk meerdere pleidooien gehouden om het Zwitserse model van directe democratie als voorbeeld te nemen. Gestaafd door studies en vergelijkingen blijkt dat Zwitserland het veel beter doet op het gebied van welvaart en welzijn en de burger niet onnodig belast. Het moge dan vreemd lijken, maar de Zwitsers werken ook het meest en het langst. De werkloosheid is er in alle leeftijdscategorieën lager dan 2,5%, zonder dat er een beroep gedaan wordt op allerlei RVA-achtige statuten. Die 2,5% is een tiende van hetgeen ons land aan effectieve werklozen telt.'
Lees het hele verhaal op: http://www.workforall.org/drupal/en/node/198

Contact

Meer Democratie VZW
Koetsweg 13
B-3010 Kessel-lo
Ondernemingsnr. 0456.119.338

welkom@meerdemocratie.be
+32 456 37 23 82 (Brigitte George)

Bankrekening

IBAN: BE23 5230 8007 5191
BIC: TRIOBEBB

Privacybeleid en voorwaarden